dorot-k Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1\2 łyżeczki przyprawy do piernika 1 szklanka pokrojonych orzechów włoskich 5 jabłek krojonych w kostkę 1 paczka rodzynek Wszystko dokładnie wymieszać łyżką,nie mikserem! Piec 50minut w temp.180*.SMACZNEGO Cytuj
Yola79 Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 ciasto bardziej piernikowe czy szarlotkowe? szkoda ze zdjęcia nie ma. Cytuj
dorot-k Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Witam,ciasto jest podobne tylko smakiem do piernika,dzięk jabłkom jest wilgotne,a orzechy dodają inności.Ani to szrlotaka ani piernik taki misz-masz.Bardzo go lubią dzieci.Polecam :-( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.