Basia K Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 Moja Ala ma dziś rocznicę Komunii św. był więc pretekst do zrobienia ciasta. -Biszkopt upieczony z 4 jaj -0,5l śmietany kremówki -jagody (lub inne owoce) -galaretka -cukier puder,żelatyna Jagody miałam zamrożone,więc wcześniej musiałam je rozmrozic.Posypałam je cukrem (około 3 łyżek,tak do smaku). Ubiłam śmietanę,dodając trochę cukru pudru i odrobinę żelatyny. Gdy już była sztywna,wsypałam do niej jagody (można inne pokrojone owoce).Wymieszałam,wyłożyłam na biszkopt.Na górę wylałam zastygającą galaretkę,którą rozpuściłam w około 0,5 szklanki wody. Ciasto bardzo szybkie,smaczne i efektowne. Zdjęcia dodam,jak będę je kroic :-( Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 Maniam mniam az ślinka cieknie. Pozdrawiam Cytuj
Kaliope Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2011 Każda okazja jest dobra, by upiec dobre ciasto :) Basiu u mnie młodsza siostra obroniła magisterkę na 5 !!! A to jej ulubione ciasto, więc nie mogłam nie sprawić jej tej przyjemności :sad: Pozdrawiam cieplutko! Cytuj
Dorota Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2011 Masz rację Kaliope :) Gratuluję świeżo upieczonej Pani Magister :sad: A wypiek Twój jest super, bardzo, bardzo apetyczny :-( Cytuj
Kaliope Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2011 Dorotko dziękuję za miłe słowa :) Pozdrawiam! Cytuj
Basia K Opublikowano 3 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2011 Kingo,piękne ciasto :sad: A mi ostatnio nie wyszło-przez problemy ze śmietaną :) Gratulacje dla siostry. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi