Natu Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Witam. Czy znacie jakieś dobre restauracje w Poznaniu, w których można zjeść jakieś tradycyjne, a jednocześnie wyszukane potrawy. Jakieś miejsce, które ma też przyjemną atmosferę, itp.? Lubię często jadać na mieście, a kończą mi się już pomysły co do dobrych lokali! Cytuj
Neve76 Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 O wlaśnie, miejsce dla mnie, tylko ja pytam o Warszawę i kuchnię kresową. Potrzebuję jakieś pyszne i klimatyczne miejsce na urodziny męża. Cytuj
kotlecik Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 W Warszawie dawno nie jadłam ( generalnie ostatnio prawie w ogóle nie chodzę do restauracji, ostatni raz byłam "u Romana" w Krakowie- żadne tam wyszukane jedzenie ale takie domowe, swojskie) Fajnie jednak by było gdyby stworzyła sie baza restauracji, które warto odwiedzić. Można wpisywać wszystkie swoje typu Cytuj
Dorota Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Moja odpowiedź jest z innej beczki :) Pytanie: Gdzie można dobrze zjeść? Ja odpowiem, że u mamy (tam wszystko smakuje najlepiej) :-) Cytuj
EWA1992 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Moja odpowiedź jest z innej beczki :) Pytanie: Gdzie można dobrze zjeść? Ja odpowiem, że u mamy (tam wszystko smakuje najlepiej) :-) Dorotko masz całkowita rację, u mamy zawsze smakuje najlepiej. Ja nie mieszkam ze swoją mamą już prawie 20 lat ale jak pojadę i coś upichci jest najsmaczniejsze na świecie jedzonko. Mój syn mówi to samo o mojej kuchni. Pozdrawiam. Cytuj
cziki Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 Dorotko masz całkowita rację, u mamy zawsze smakuje najlepiej. Ja nie mieszkam ze swoją mamą już prawie 20 lat ale jak pojadę i coś upichci jest najsmaczniejsze na świecie jedzonko. Mój syn mówi to samo o mojej kuchni. Pozdrawiam. czasami jednak te mamy źle gotują w znaczeniu pysznie ale nie zdrowo -jak moja , która teraz po latach musi przyjmować asamax bo ma zapalenie jelit Cytuj
Natu Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 :mrgreen: no nieźle. Moja mama gotuje całkiem dobrze, ale menu jest nieco ograniczone no i poza tym mama ma swoje lata i też już jej się nie chce przygotowywać potraw wymagających więcej czasu. Może jednak polecicie jakies niedrogie, fajne knajpki z jedzeniem w Poznaniu? Cytuj
modliszka Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2011 mam kilka takich miejsc, lubię kuchnie jak u mamy :) szczególnie kocham pomidorową, placki ziemniaczane i pierogi. Niestety często brak czasu na przygotowanie takich pyszności, a moja mama mieszka na drugim końcu Polski i niestety obiadki u niej odpadają... Cytuj
dwukropek Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2011 Ktoś poleci coś w krakowie? :razz: Cytuj
aneczkapoznan Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Witam. Czy znacie jakieś dobre restauracje w Poznaniu, w których można zjeść jakieś tradycyjne, a jednocześnie wyszukane potrawy. Jakieś miejsce, które ma też przyjemną atmosferę, itp.? Lubię często jadać na mieście, a kończą mi się już pomysły co do dobrych lokali! Jest taka nowa restauracja Italia na Dolnej Wilda. Jeśli lubisz włoskie jedzenie to naprawdę warto, klimacik też niezły Cytuj
Vis Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 @ dwukropek: co prawda w ścisłym centrum nie bardzo mogę Ci coś polecić, ale na obrzerzach miasta już bardziej. Jadąc drogą na Kraków - Katowice, po lewej stronie drogi masz restaurację o nazwie Chochołowy Dwór, z pozoru wygląda na ekskluzywną, jednak kiedyś skusiłem się tam zajrzeć i ceny mają bardzo przyzwoite. Przepiękne miejsce i zjesz tam całkiem smaczne. Cytuj
Armenika Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Jeśli chodzi o Lublin to polecam Swojską Chatę, w Rzeszowie Grotę, Sajgon albo najlepszą pizzę jaka kiedykowiek jadłam w Maxi Pizza. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi