copowiecie Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 a wiec na danie dla 3-4 osob potrzebujemy: 1 Biala kapusta, 2-3 woreczki ryzu, 500g miesa mielonego, 1 cebule, 5 zabkow czosnku, ziola prowansalskie, sol, pieprz, koncentrat pomidorowy, maka, margaryna lub maslo. Przygotowanie golabkow: Ugotowany ryz wymieszac z miesem mielonym i przyprawami, dodac pokrojona cebule i czosnek, wymieszac. Przygotowany farsz zawijac w liscie bialej kapusty. Nastepnie golabki ulozyc w garnku 1 na 2. Przygotowac sos: Do osobnego garnka wlac koncentrat pomidorowy i 1 szklanke wody. Na patelni usmazyc okolo 200g maki razem z margaryna lub maslem. Usmazona make wymieszac z koncentratem i szklanka wody. Sos wlac do garnka z golabkami i gotowac az kapusta zrobi sie miekka. By sos nie byl zagesty mozna dodac wiecej wody. SMACZNEGO! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.