Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukalam na forum ale nie znalazlam takiego, jesli juz jest to prosze o usuniecie.Przepis mam od mamy i nawet nie wiem jak sie to ciasto nazywa ale jest pyszne i dosc latwe do zrobienia. Biszkopt: 4jajka ubic z 3/4 szklanki cukru.Dodac 3/4 szklanki maki,lyzeczke proszku do pieczenia, lyzke octu i lyzke oleju, delikatnie wymieszac drewniana lyzka. Upiec w duzej blaszce, okolo 30min. Masa: Ugotowac budyn smietankowy na 3/4 litra mleka wg.przepisu.Wystudzic i utrzec z kostka margaryny. Rozpuscic 2 jednakowe galaretki w 3 szklankach wody. 1.Biszkopt nasaczyc. 2.Wylozyc polowe masy budyniowej. 3.Ulozyc herbatniki. 4.Wylozyc tezejaca galaretke. 5.Druga warstwa herbatnikow. 6.Reszta masy budyniowej. Ciasto polac polewa czekoladowa (ja rozpuszczam poprostu czekolade) i posypac zmielonymi orzechami (niekoniecznie)

post-11358-12751470795749_thumb.jpg

post-11358-12751982764415_thumb.jpg

Opublikowano

Mart.. przepis interesujący, ciasto bardzo ładnie się prezentuje. Myślę, że w najbliższym czasie wypróbuję ;) Pozdrawiam ciepło.

Opublikowano

Mart - przepis godny wypróbowania a tym bardziej,że nie ma jabłek. Mój syn nie cierpi jabłuszek w cieście a ja przepadam znowu. Zapewne w któryś weekend zrobię i dam znać jak smakowało. Pozdrawiam.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.