Kasia M. Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 Witam, ostatnio przeglądałam "stare" gazety kulinarne i chciałabym się podzielić nową (dla mnie) panierką do piersi z kurczaka. Panierka z marchewki: Ucieramy marchewkę na drobnej tarce (nie na papkę, na takie nitki) i odciskamy ze soku. Obtaczamy piersi kurczaka w mące pszennej wymieszanej pół na pół z kukurydzianą, Moczymy w jajku z solą (jak zwykłe kotlety), ja tu dodaję trochę suszonych ziół, Obklejamy marchewką i smażymy na mozno rozgrzanym tłuszczu aż się delikatnie przyrumienią. Bardzo polecam i zapraszam do podsuwania kolejnych pomysłów na panierki do mięs. Pozdrawiam ;) Cytuj
Elizabethh Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Ja używam oczywiście panierki z bułki tartej, mąki i płatków kukurydzianych. wcześniej albo moczę mięso w marynacie, albo przyprawy dodaję do jajka w którym zamaczam mięsko przed panierowaniem. Cytuj
Dorota Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 O marchewce to nie słyszałam, spodobał mi się ten pomysł, muszę tak kiedyś zrobić - dziękuję :) Ja słyszałam o panierce z chipsów, trzeba je tylko wcześniej połamać na mniejsze kawałki i panierować mięso - w mące, w jajku i w chipsach - podobno pycha :razz: A same przyprawy to dodaje się na różne sposoby, tzn. albo obsypuje się samo mięso przyprawami albo dodaje się je do jajka albo do suchej panierki. U mnie w domu - babcia, mama, córka - każda robi inaczej i nie wiem dlaczego :) Cytuj
AnnaK Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Panierka z sezamem Kotlety zanurzyć w jajku, następnie w bułce tartej wymieszanej z sezamem 1:1. Panierka z wiórków kokosowych Kotlety zanurzyć w jajku, następnie w wiórkach kokosowych. Polecam obydwie. Kokosowa jest najsmaczniejsza z kurczakiem. Smacznego. Cytuj
Dorota Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Też ciekawe Aniu, dziękuję w przyszłości wypróbuję :razz: Cytuj
Emillia Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Hmmm... pierwszy raz słyszę o takiej panierce, będę musiała spróbować :-) Cytuj
tERSON1k Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 Panierka z parmezanu: Parmezan przetrzeć przez tarkę na drobnych oczkach i wymieszać pół na pół z bułką tartą(można zamiast bułki użyć jakiś sucharów, czy też smakowych krakersów, w tedy będzie smaczniejsze :) ) Kotlety wrzucić w jajko i potem dokładnie obtoczyć w panierce. Jadłem z kurzą piersią, naprawdę dobre :) Cytuj
malinowa_babeczka Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Panierka z płatkami migdałowymi: Pierś moczymy w jajku i tylko w płatkach migdałowych tak by cała pierś była nimi oblepiona. Naprawdę pyszne i o wiele mniej kaloryczne niż bułka tarta ;) Cytuj
sylwuśka Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Ja zwykle robie : mąka + jajko + bułka tarta i na olej. ale robiłam również w płatkach mussli i na forum jest przepis ze zdjęciem Jadłam też kotlety właśnie w wiórkach kokosowych i w platkach kukurydzianych :) Cytuj
DeLarge Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 orzechy zamiast bułki tartej Cytuj
Wojtas Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Ziemniaki pokrojone w plastry lub nitki na mandolinie odsączone w zimnej wodzie zawijamy co chcemy ( krewetki paski kurczaka itp ) smażymy na gorącym oleju - jeśli to konkretny kawał mięcha lub ryby - najpierw smażymy potem do piekarnika żeby doszło w środku. Cytuj
kicz Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2011 Polecam łyżeczkę pieprzu cayenne na miseczkę mąki. Tak opanierowany kurczak smakuje zupełnie jak z kfc! Cytuj
Dorota Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2011 Ja ostatnio smażyłam kurczaka w wiórkach kokosowych - pycha :) Cytuj
koczelada Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 Ja lubię do panierki dodać trochę twardego, drobno startego sera :) Jest pycha. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.