Kasia M. Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 Żeby nie było od razu piszę, że przepis znalazłam na YouTube, wypróbowałam, pycha! Kurczak jak w KFC (jakoś tak się nazywało) Piersi z kurczaka kroimy w paski. do miski wsypujemy mąkę (duuużo) i do tej mąki sypiemy ok. 1 czubatej łyżeczki proszku do pieczenia, wegetę (warzywko czy kucharek czy czego tam używamy), sól (nie trzeba żałować), paprykę i jakieś zioła suszone. I to wszystko zamieszać oczywiście. Do drugiej miski lejemy wodę. I tak po kolei: Kurczak w mąkę, w wode, w mąkę, w wodę (każdy kawałek kurczaka ok. 3 razy w mące musi być obtoczony). Potem to smażymy w garnuszku w głębokim oleju tak, żeby całe kawałki były zatopione. Tłuszcz musi być bardzo mocno nagrzany. Smażymy na złoty kolor. Sprawdziłam i jestem megazadowolona. Zaraz wrzuciłam kurczaka na tortillę, do tego sałata, ogórek konserwowy, keczup i sosik musztardowy (łyżeczka musztardy, ok. 3 łyżeczki majonezu i cukier do smaku :) ) i wyszło super :) Pozdrawiam, Kasia Cytuj
Uzytkownik1 Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 Właśnie dziś wypróbowałam tę panierkę z marchewki :) mąż zajadał się, aż mu się uszy trzęsły :) obiady wcale nie muszą być nudne - tak to podsumował :) w końcu mam urozmaicenie do tradycyjnego obiadku :) Cytuj
Kasia M. Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2012 Bardzo się cieszę że komuś jeszcze smakuje 🙂 Zapach też mi się podobał a smak zupełnie inny, nie? Dzięki za informację i pozdrawiam :* Kasia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi