MuffinkaPaulina Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Hej witam wszystkich po raz pierwszy:) mam taki problem ponieważ lubię muffiny dziś zrobiłam je z dodatkiem brzoskwini i wiśni drylowanych (odsączyłam)no i gdy już odczekałam po upieczeniu 15 min (w chłodniejszym pomieszczeniu) moje muffinki w foremkach były ok ale gdy odwinąłam papierek to ciasto się przyklejało do dołu że prawie spodu nie miały a nadzienie opada na dno mimo że dałam ciasto na dół.hmm zastanawia mnie to może wina tego że robię w samych foremkach bez formy??????Mam wrażenie że powinny być bardziej puszyste.proszę o podpowiedź o to z którego przepisu robiłam -2szkl mąki pełnoziarnistej pszennej -pół szkl mleka -pół szkl maślanki -łyżeczka proszku do pieczenia -łyżeczka sody oczyszczonej -jedna czwarta szkl oleju -3/4szkl cukru białego -łyżka cukru waniliowego -2jajka -dodatek w tym wypadku wiśnie i brzoskwinie, kilka z powidłami przepraszam w zlym miejscu dodalam temat:( Cytuj
Kasia M. Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Hmmm, mój przepis jest troszkę inny ( ) ale wydaje mi się że tak, powinnaś mieć też formę bo same papierki się rozejdą a owoce nie powinny być tylko odsączone, kiedyś też tak zrobiłam i nie było ciekawie. Powinno się je przygotować dzień wcześniej żeby się trochę przesuszyły bo i tak sok puszczą do ciasta. Mam nadzieję że pomogłam chociaż trochę. Trzymaj się Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.