Iwona01 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 CIASTO: - 1 kostka margaryny - 1 szkl.cukru - 1 jajko i 1 zółtko - 2,5 szkl. mąki - 2 łyzeczki proszku do pieczenia DODATKOWO: - 1 kg rabarbaru - 1 galaretka truskawkowa WYKONANIE: Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić na 30min. do lodówki. Nastepnie rozłożyć je na blasze posmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą, ponakłuwać widelcem. Piec 30 min. w temp. 180*C. Ostudzić. Rabarbar oczyścić i pokroić na kawałki. Przełożyć do garnka i zalać 400 ml wody. Mieszając zagotować. Nastepnie wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Masę wyłozyć na ciasto. Pozostawić do stężenia. Ciasto łatwe i szybkie w wykonaniu,a przy tym bardzo dobre. Polecam i zachęcam do upieczenia :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.