copowiecie Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Czesc wszystkim szukajacym ciekawych pomyslow na danie:) Moj przepis na kapuśniak przedstawia sie nastepuajco: Potrzebne skladniki: Kapusta kiszona, skrzydelko z kurczaka, 2 ziemniaki, 1 kostka rosolowa lub wegeta, liscie laurowe, sol, pieprz, ziele angielskie, marchewka, smietana 12%. Przygotowanie: Do garnka nalewamy wode i gotujemy ja. Wrzucamy skrzydelko z kurczaka, pokrojone w kostke ziemniaki, dodajemy wszystkie przyprawy, gdy woda sie gotuje wrzucamy posiekana kapuste, starta marchewke. Gotujemy az kapusta i ziemniaki beda miekkie. Gdy wszystko jest ugotowane dodajemy lyzke stolowa smietany! Cytuj
Katarzyna Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Ja do kapuśniaku robię zasmażkę > ze śmietaną jeszcze nie próbowałam :grin: Cytuj
Marchewa Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2010 Ja do kapuśniaczku podaje gotowane lub smaczniejsze podpiekane w piekarniku ziemniaki polane zeszkloną cebulką. PYCHA 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi