Jolanta Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Chcie sie podzielic moja rada na oszczedzaniu bialek.Poniewaz sama kiedys wyrzucalam bialko z jajka kiedy bylo mi nie potrzebne,ale znalazlam swietny pomysl na ich przechowywanie,czyli mrozenie.Tak,tak mozena je zamrazac.Wlasnie uzbieralam sobie kilka takich bialek i dzis wlasnie pieke ciasto Pavlowa.Swietnie sie bialko ubilo.Kiedys czytalam w internecie wlasnie o zamrazaniu bialka,malo bylo informacji na ten temat.Sprobowalam wiec tego i od dzis nie wyrzuce zadnego bialka .Zachecam. Cytuj
mart Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 super! w takim razie tez tak bede robila bo czasem zostaja bialka, trzymam je w lodowce z nadzieja ze cos z nich upichce a pozniej zapominam i ida do wyrzucenia, bede mrozila :grin: dziekuje za rade Cytuj
Jolanta Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Mart to jest naprawde oszczedzanie.Tak ja pisalam juz w odpowiedzi w ''pavlowej'' wlasnie pieklam ja z tych bialek wczesniej zamrozonych.Uwazam,ze lepiej sie ubijaja poniewaz sa dobrze schlodzone po rozmrozeniu. Cytuj
andy8 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Ja też zawsze wyrzucałam białka bo nie wiedziałam,że można zamrażać.Jest wiele przepisów na ciasta w których wykorzystuje się tylko białka-jak myślicie jak długo mogą tak być zamrożone?Jola dziękuję że o tym napisałaś :mrgreen: Cytuj
VipDelikatesy Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 Ja do tej pory cały czas myślałem ze białek sie nie zamraża,ponieważ tracą swoje właściwości. Zresztą tutaj jest sporo informacji na ten temat Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.