Jolanta Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Skladniki: 5 bialek 1 szkl cukru 1lyzka octu winnego 1 lyzka maki ziemniaczanej Bialka ubic na sztywna piane,dodawac powoli cukier i dobrze ubic.Nastepnie nie uzywac miksera! dodac ocet winny delikatnie wymieszac drewniana lyzka,a nastepnie dodac make ziemniaczana i takze delikatnie wymieszac. Na duzej blaszce wylozonej pergaminem narysowac okrag,na ktory wylozyc ubita piane z bialek.Piekarnik nastawic na 180 stopni i wlzyc ciasto i piec przez jakies 10min.Nastepnie zmniejszyc temperature na 150 stopni i piec przez 1,5 godz. Ja ma piekarnik elektryczny i pieklam ta beze na gornej i dolniej grzalce. Udekorowac bita smietana i owocami,mozna posypac starta goszka czekolada lub polac sosem czekoladowym. Bita smietana: 2 smietnki slodkie po 200ml cukier waniliowy 2 lyzki cukru pudru Wszystko ubijam mikserem. Zdjecia dodam pozniej Cytuj
mart Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 uwielbiam pavlowa, kto jej nie jadl musi sprobowac Cytuj
Jolanta Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Masz racje Mart,ze ta pavlowa jest super.Ja wlasnie wczoraj ja robilam na swoje imieniny,a szczegolnie ta pianka co jest w srodku jeju niebo w gebie!!! Ta jak obiecalam,dodam zdjecia tylko najpierw musze je wkopiowac z aparatu. A bym zapomniala oczywiscie bialka mialm wczesniej zamrozone i je odmrozilam i pieknie wyrosla i nic nie opadla . Cytuj
mart Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 ta lekko ciagnaca sie pianka w srodku jest dzieki mące, ja akurat dodaje kukurydziana , bez maki bylaby krucha w calosci Cytuj
Jolanta Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.