Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skladniki:

5 bialek

1 szkl cukru

1lyzka octu winnego

1 lyzka maki ziemniaczanej

Bialka ubic na sztywna piane,dodawac powoli cukier i dobrze ubic.Nastepnie nie uzywac miksera! dodac ocet winny delikatnie wymieszac drewniana lyzka,a nastepnie dodac make ziemniaczana i takze delikatnie wymieszac.

Na duzej blaszce wylozonej pergaminem narysowac okrag,na ktory wylozyc ubita piane z bialek.Piekarnik nastawic na 180 stopni i wlzyc ciasto i piec przez jakies 10min.Nastepnie zmniejszyc temperature na 150 stopni i piec przez 1,5 godz.

Ja ma piekarnik elektryczny i pieklam ta beze na gornej i dolniej grzalce.

Udekorowac bita smietana i owocami,mozna posypac starta goszka czekolada lub polac sosem czekoladowym.

Bita smietana:

2 smietnki slodkie po 200ml

cukier waniliowy

2 lyzki cukru pudru

Wszystko ubijam mikserem.

Zdjecia dodam pozniejDołączona grafika

Opublikowano

Masz racje Mart,ze ta pavlowa jest super.Ja wlasnie wczoraj ja robilam na swoje imieniny,a szczegolnie ta pianka co jest w srodku jejuDołączona grafika niebo w gebie!!! Ta jak obiecalam,dodam zdjecia tylko najpierw musze je wkopiowac z aparatu. A bym zapomniala oczywiscie bialka mialm wczesniej zamrozone i je odmrozilam i pieknie wyrosla i nic nie opadlaDołączona grafika .

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.