mart Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Przepis troche przypominajacy pierogi zamieszczone tu przez teresap, jednak sprobowalam i roznia sie bardzo dlatego zamieszczam, przepis pochodzi z cincin. Co do smaku wole tradycyjne pierogi ale to tez fajna odmiana, sa bardziej napeczniale, troche jak pianki, bardzo szybko sie je robi, z polowy porcji wyszlo mi okolo 20szt. -1 jajko -0,5 l kefiru -szczypta soli -łyżeczka sody -mąka(około 4 szklanek) Wyrobić ciasto,formować pierożki nadziewając je uprzednio truskawką i gotować na parze przez 5 minut. Można polać masłem lub musem truskawkowym. MOJE UWAGI: maki poszlo mi wiecej, zrobilam z musem truskawkowym czyli truskawki zmiksowane z cukrem, cukru sporo bo inaczej bedzie kwaskowate, mozna tez do srodka pieroga dodac razem z truskawka troche cukru, parowalam 10 minut zamiast 5, do polowy porcji dodalam cale jajko, sprobujcie bo sa troszke inne, pierwsze zdjecie jest z parowania. 1 Cytuj
IGA Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Zrobiłam te pierogi. W rodzinie zdania były trochę podzielone. Wg. mnie bardzo smaczne i ciekawe pierożki, zachęcam do wypróbowania. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi