Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

250g margaryny 1 szkl cukru 1,5 szkl mleka w proszku 4 łyżki kakao 8 łyżek wody 250g herbatników pettit buerre 100g rodzynek Herbatniki do wyłożenia formy Formę - keksówkę (lub cokolwiek innego) wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć na dnie i bokach formy herbatniki. Cukier, mleko w proszku i kakao dokładnie wymieszać. W rondelku lekko stopić margarynę, dodać wodę oraz wymieszane produkty sypkie. Wszystkie składniki intensywnie mieszać aż do zagotowania. Do gorącej masy wsypać rodzynki oraz pokruszone herbatniki. Jeśli ktoś lubi może też dodać posiekane orzechy. Masę dobrze wymieszać i przełożyć do przygotowanej formy. Dokładnie ugnieść i przykryć herbatnikami. Herbatniki do wyłożenia formy można zastąpić waflami. Ja dodaję mniej cukru (około 1/2 szkl). Polecam i życzę smacznego :grin:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.