Gość clyd3 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Witam, mam pytanie czy opłaca się zrobić olej smakowy z oleju nie oliwy. czy smak typowego oleju ( np: kujawskiego) da się zabić tymi dodatkami ziołami, przyprawami. jak ktoś już robił taki olej smakowy prosił bym o przepisik :grin: ;] Dziękuje czekam na odpowiedzi. Cytuj
iwona30 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Do oleju można włożyć 2-3 ząbki czosnku również można dać gałązkę rozmarynu. Cytuj
dwukropek Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 Skoro da się zrobić smakową oliwę, to i olej zapewne też :) Nawet w ten sam sposób :razz: Jak komuś się uda proszę podzielić się wrażeniami! Cytuj
baryg Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Da się, jak najbardziej. Warto poeksperymentować z aromtyzowanie wszelkich olejów - nie trzeba się kurczowo trzymać oliwy z oliwek. Spróbujmy np. oleju lnianego lub z pestek dyni. Też będzie świetny. Tylko olej musi być odpowiedniej jakości. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.