magdalena7 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Hej, znacie może przepis na masę, którą się daje między biszkopt a galaretkę z truskawkami? Jadłam takie pyszne ciasto, i na pewno jest to masa oparta w dużym stopniu na maśle ale co dalej. Może ktoś robi coś podobnego. Proszę o pomoc. Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Magdaleno! Ja osobiscie do tego rodzaju ciasta daje taka mase 2 szkl mleka 1 bydyn śmietankowy 1 łyzka maki pszennej 6 łyzek cujru Gotujesz jak budyn, Ucieram Kasie i dodaje zimny budyń. Krem jest pyszny. Polecam Pozdr Cytuj
magdalena7 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Dziękuję za odpowiedź Na pewno pod koniec tygodnia zrobię ciasto z tym kremem i napiszę jak smakował. Jeszcze raz serdecznie dziękuję Pozdrawiam! Cytuj
mart Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Magdaleno tu podalam podobne ciasto z tym ze miedzy galaretka i masa sa jeszcze herbatniki,mozna je pominac,krem podobny do tego podanego przez haline Cytuj
magdalena7 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 Witam ponownie, zrobiłam masę z połączenia waszych przepisów, wyszła cudnie. Niestety większość galaretki z wierzchu przesiąkneła mi na spód do biszkopta, ale i tak było przepyszne ciasto. W tygodniu chyba zrobie ponownie Pozdrawiam Cytuj
mart Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 magdaleno bo trzeba dac tężejąca galaretke, musisz jej pilnowac, ja wkladam ostudzona do zamrazalki lub lodowki i co chwile sprawdzam, powinna byc taka zebys ja mogla kłasc lyzka ale tez zeby nie zastygla calkiem, jak dasz lekko stezala to wlasnie wsiaknie w biszkopt, zobacz na zdjeciu w linku ktory podalam, kladlam ją lyzka a pozniej ona i tak sie ladnie wyrowna, powodzenia Cytuj
magdalena7 Opublikowano 9 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2010 Witam Zrobiłam ponownie to ciast. Tym razem posłuchałam porady Mart i wyszło super. Dziękuję za radę:) Pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.