asienka19873 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Przepis pochodzi z nimieckiej stronki,troche przeze mnie zmieniony i niejednokrotnie wyprobowany. Swietnie sprawdza sie na imprezach. Mam nadzieje ze wam tez posmakuje,zachecam do sprobowania! Skladniki: - 500g miesa mielonego, - 2 cebule, - 1 L rosolu z kostki, - 1 L przetartych pomidorow z kartonika lub 2 puszki krojonych pomidorow bez skorki (zmiksowac) - 500 g pieczarek, - 3 papryki czerwone lub kazda innego koloru(ladniej wyglada ) - 200 g serka topionego smietankowego, - 3 lyzki ketchupu pomidorowego(ja daje ketchup curry-nie wiem czy w polsce jest taki dostepny), - 1 kubek smietany (200 ml) czasem daje troche wiecej tak 250ml, - przyprawy: -przyprawa do pizzy, -oregano, -tymianek, -bazylia, -sol lub przyprawa warzywna typu kucharek lub vegeta, -pieprz, -papryka ostra i slodka - ew. tabasco Papryki czyscimy i kroimy w kostke,podsmazamy na odrobinie oleju ok 3-4 min. Odkladamy na talerz. Na tej samej patelni podsmazamy pokrojone w plasterki pieczarki,tez okolo 3-4 minut,wykladamy na talerz z papryka. Cebule kroimy w kosteczke,podsmazamy w garnku ,gdy sie zezloci dodajemy mieso mielone i rozdrabniamy. smazymy do sciecia sie miesa. Zalewamy bulionem,dodajemy przetarte pomidory,papryke i pieczarki,zagotowywujemy. Nastepnie dodajemy serek topiony,smietane i ketchup. Przyprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze 10minut. podajmy z pieczywem.Smacznego! moja zupka: Cytuj
Emma Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2010 Przepis godny polecenia.Zrobiłam zupkę na moje przyjęcie urodzonowe i goście byli zachwyceni Dzięki za przepis Cytuj
asienka19873 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2010 Witaj Emma,bardzo prosze. Ciesze sie ,ze wyprobowalas ten przepis i ze smakowalo Tobie i twoim gosciom pozdrawiam serdecznie Cytuj
Gość Porannakawa Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Zupa "pizza" - świetna sprawa:D Szkoda, że nie serwują tego w restauracjach:D:) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 3 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 hehe Porannakawo czy mam rozumiec ze probowalas tej zupki i ze ci smakuje? :mrgreen: ,no szkoda ze nie serwuja, bo mi bardzo smakuje i pewnie bym zamowila hehe :mrgreen: pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi