figiel Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Wygladają apetycznie . Cytuj
Libercio Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 Wczoraj dostałam zamówienie na cynamonowe poduszeczki - ciekawe czy i tym razem wyjdą mi tak samo pyszne:) Pozdrawiam Cytuj
Klucha Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 SŁodyczne z cynamonem są moimi ulubionymi, szkoda, ze w moim domu tylko ja lubię i dlatego baardzo rzadko robie. Cytuj
Libercio Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 U mnie to samo, nikt poza mną nie lubi cynamonu - ale ja się cieszę więcej dla mnie:) Cytuj
paczek Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 Super przepis:) Chcialabym bardzo te buleczki zrobic. Jednak mam pytanko odnosnie drozdzy. Czy moge zastopic swiezymi, jesli tak to w jakiej proporcji. Z gory dziekuje za odpowiedz. Serdecznie pozdrawiam:) Cytuj
paczek Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Witam:) Chyba nikt nie wie jak to sie ma do drozdzy swiezych. Troszke pokopalam w internecie i znalazlam taki przelicznik. 2 lyzeczki to 7 gram suchych drozdzy = 25gram swiezych drozdzy. Wiec jak do tego przepisu potrzebna jest 1 lyzeczka i troszke suchych drozdzy to swiezych bedzie okolo 15gram. Wg tego przelicznika to wydaje mi sie ze dobrze policzylam. Jednak nie jestem pewna poniewaz na forum wyczytalam iz zmiane drozdzy ze suchych na swieze to trzeba pomnozyc razy dwa. Nio i teraz juz nic z tego nie wiem. Potrzebna pomoc doswiadczonej piekareczki:) Serdecznie pozdrawiam:) Cytuj
Dorota Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Witaj :) Ja też najczęściej spotykałam się z takim przelicznikiem z drożdży suchych na świeże: 7 gram suchych = 25 gram świeżych drożdży, i tego przelicznika bym się trzymała 🙂 Tak jak piszesz, w tym przepisie trzeba użyć 15 gram świeżych drożdży, powodzenia 🙂 Cytuj
paczek Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) Dziekuje bardzo za szybka odpowiedz:) Zaryzykowalam i juz zaczelam robic pyszne poduszeczki:) Czekam wlasnie az mi ciasto wyrosnie. Podczas wyrabiania bardzo kleilo sie do rak. Nie dodalam maki poniewaz pomyslalam ze tak ma byc. Jestem dobrej mysl ze wszystko sie uda:) A co do przelicznika to wlasnie calutki ten przepis przeliczylam na gram i ml. Szklanka szklance nie rowna. NIe mam jeszcze oka wyrobionego wiec wole na wage i po krzyku:) Dziekuje i rowniez pozdrawiam:) Edytowane 8 Lutego 2013 przez paczek Cytuj
paczek Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Mmmm pychotka taka ze szok!!! Niebo w gebie :)). Od siebie dodalam odrobinke kardamonu. Dziekuje bardzo za taki raj na podniebieniu :) Cytuj
Dorota Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 No to super! Cieszę się, że poduszeczki się udały :D Chyba będę musiała sama się na nie skusić 🙂 Cytuj
paczek Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2013 Witam:) Dzisiaj znowu pieke te pysznosci. Zamyslilam sie i nie zostawilam do wyrosniecia na 30minutek. Od razu wstawilam do piekarnika :(. Po 15minutach dopiero sie skapnelam co zrobilam. Mam nadzieje iz pomimo mojej wpadki beda dobre:) Cytuj
Dorota Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2013 Witaj :) będę trzymać kciuki, żeby poduszeczki się udały, bądź dobrej myśli 🙂 Cytuj
paczek Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2013 Poduszeczki wyszly dobre:) Pieklam je okolo 15min dluzej:) Pozdrawiam Cytuj
Dorota Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2013 Ooooo to super! Również pozdrawiam i smacznego życzę :) 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi