inblanka Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 jakie wody mineralne pijecie? Czy dla ekspertów od jedzenia, smak wody a nawet dobieranie wody do posiłku ma duże znaczenie? Robię mały wywiad wśród kucharzy na ten temat, ale chciałabym też poznać zdanie smakoszy. Czy w wyborze wody przeważa dla was smak, czy wartości zdrowotne a może przyzwyczajenie? Cytuj
mart Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 jak dla mnie przewaza smak, pije bardzo duzo wody niegazowanej ale niektore sa tak nieciekawe ze cos okropnego, nie mieszkam w kraju ale z krajowych wybralabym zywiec zdroj chociaz i tak nie dorownuje tutejszej SPA, ktora uwielbiam Cytuj
basga Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Ja tylko Muszyniankę i Cisowiankę-gazowane. Cytuj
inblanka Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Ja tylko Muszyniankę i Cisowiankę-gazowane. ha, ja też piję Muszyniankę, bo jest delikatnie gazowana a za mocno gazowaną nie przepadam. Na jakimś forum znalazłam też opinie, a nawet zażarte dyskusje czy gazowana woda mineralna jest zdrowa. Nie do końca rozumiem jak mogłaby by być mniej zdrowa od gazowanej. Cisowianka ma też nową wodę, lekko gazowaną właśnie Cytuj
basga Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Jest też świetna cisowianka gazowana- miętowa,cytrynowa trochę gorsza a malinowa to paskudztwo.Ja niegazowanych nie lubię -kranówę mam w domu lepszą z filtra. :mrgreen: Cytuj
Gość kondzia Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2010 Ja najczęściej piję Staropolankę, która jako jedna z nielicznych wód mineralnych nie ma dziwnego posmaku czy zapachu, tylko jest naprawdę orzeźwiająca. Z tego, co widziałam w sklepach można ją kupić w kilku smakach, ale jeszcze nie próbowałam. Do tej pory, jak chciałam dodać smaku wodzie dodawałam do niej cytryny i już :mrgreen: Cytuj
inblanka Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 wody smakowe mają niestety w pakiecie kilka E i jeszcze więcej kalorii. Mogę prosić jeszcze o jakieś wrażenia od zwolenników Staropolanki? Nigdy nie piłam, chyba nie rzuca się w oczy na sklepowych półkach Cytuj
Gość tom10 Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Ja pije wodę o nazwie muszyna dla mnie jest ona bardzo dobra tylko że to kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje :) Cytuj
Dany Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 Ja w smaku najbardziej lubię nałęczowiankę, dobry smak i cenę ma cisowianka, a rowniez nienajgorszy jest polaris z biedronki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi