Gość Gazi Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 Daje 2 jajka, mące dodaje śmietanę zamiast mleka(bo nie mam) dodaje 1,5 wody, 1,5 mąki i co? Na patelni rozlane gówno, które po godzinie nie chce nawet się przysmażyć zza cholerę. Nie wiem ocb. Za pierwszym razem jak w życiu robiłem te gawno wyszło bez problemu tak samo innym tylk, że bez jajek a teraz nie chce chociaż mam wszystkie składniki;/. Cytuj
Yola79 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 ja dodaje jajko, mąkę i tyle wody aby konsystencja być lekko płynna a na koniec dodaje jeszcze trochę oliwy- wlewam na rozgrzaną patenie, rozprowadzam żeby masa rozlała się równomiernie i cienko. Po chwili gdy odchodzi przerzucam łopatka na druga stronę. Cała tajemnica naleśników to odpowiednia ilość mąki i wody bądź śmietany/ mleka. Jeżeli nie chce się usmażyć to trzeba dosypać maki do masy. Cytuj
mart Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 jesli dodales zamiast mleka smietany to zdecydowanie trzeba dodac wody i mikserem albo trzepaczka wymieszac na gladkie lejace ciasto, ps. troche nie w tym dziale zamiesciles problem, tu podajemy przepisy Cytuj
Gość Gazi Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 jesli dodales zamiast mleka smietany to zdecydowanie trzeba dodac wody i mikserem albo trzepaczka wymieszac na gladkie lejace ciasto, ps. troche nie w tym dziale zamiesciles problem, tu podajemy przepisy Teraz to mi jakiś śledź wychodzi a nie naleśniki;/. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.