katarzynka Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Pierwszy posiłek ma fundamentalne znaczenie w diecie odchudzającej. Ja zmieniłam swoje nawyki żywieniowe po przeczytaniu <link nieaktualny> Cytuj
mart Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 ja zawsze jem sniadanie, niekiedy nawet budze sie juz glodna :mrgreen: i biegne szybko cos przekasic, dzis np kanapka z twarozkiem i dzemem truskawkowym, mmm pycha! a co wy mieliscie na sniadanie? :D Cytuj
Dany Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 Jak dla mnie dobre na śniadanie jest wszystko co da się zjeść ;P Tak jak mart budze się rano głodny i jem co mi w ręce wpadnie żeby tylko było zjadliwe ;D Cytuj
VipDelikatesy Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2010 Śniadanie to absolutnie podstawa,obiadu można sobie darowac ale śniadanie daje nam sił na cały dzień i powinniśmy jesc je o identycznych godzinach każdego dnia. Cytuj
Iza22 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2010 Na pierwsze śniadanie zawsze pije szklankę wody i wypalam papieroska Jem dopiero drugie śniadanie zawsze o tej samej godzinie zwykle kanapki lub jakąś sałatkę. Cytuj
VipDelikatesy Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 Papieros na śniadanie to niezbyt udany początek dnia,chyba najwyższy czas to zmienic:) Ja zawsze jem 3 kanapki i do tego gorąca herbatka. Nie ma nic lepszego,to daje mi siłę na cały dzień. Cytuj
Gość Ameba Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 No fakt, papierosek to bardzo kiepski pomysł, tak samo jak kawa :mrgreen: Ja zazwyczaj szybkie kanapki albo jajecznica na wszelkie sposoby :wink: Cytuj
Gość Enetr_na_pieciolini Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 Ja tak sobie mysle o tym sniadaniu, i musze powiedziec ze zauwazylem jedna dziwna rzecz. Mianowicie wszyscy mowia ze sniadanie jest jak jedynaste przykazanie i trzeba je jesc i wogole. A np. u mnie w pracy koledzy nie jedza nic az maja przerwe w robocie na sniadanie (11 lub 12 - nie wczesniej, a pracuja intesywnie umyslowo-fizycznie od 7). I wygladaja na dobre okazy zdrowia. Moj starszy brat nie je wogole sniadania, kawe sobie tylko wypije rano i tyle. Zaczyna jesc ze dwie kanapki tak okolo 12 i tez nie narzeka i jest zdrowy jak ryba. Co wy myslicie o takim czyms ? tzn ze najpierw ludzie chodza do pracy, robia swoje i jedzieniem sie nie przejmuja (moze nie sa glodni, moze taki nawyk a moze poprostu to im sluzy?) Dopiero kolo poludnia rytulalnie, nie spieszac sie jedza ale skromnie. Przeciez bez sniadania jak sa w robocie to musza normalnie funkcjonowac i nie ma tak jak czytalem w pewnym artykule ze "gdy nie zje sie sniadania to nie mozna normlanie funkcjonowac i twoj organizm dycha na rezerwie..." cos mi tu nie pasuje. Moze to chodzi tylko o wiek.. czym jest sie starszym tym mozna sniadanie odlozyc na pozniejsze godziny? O ktorej nalezy jesc sniadanie ?? To moje glowne pytanie :mrgreen: Cytuj
dwukropek Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2011 Jeśli chodzi o moje nawyki, to mam podobnie - śniadanie nie wcześniej niż o 10 - 11 rano. Do tego dodam, że od 8.00 pracuję, więc dopiero po mniej więcej 3h od wstania z łózka moge coś zjeść. A teraz cały sekret takiego trybu życia - późna, syta kolacja na kilka godzin przed spaniem. Cały dzień mogę przechodzić o dwóch kanapkach, ale głodny na pewno się nie położe ;p Cytuj
Elizabethh Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Ja zazwyczaj jem śniadanie, ale dopiero koło 9 - 10. jeśli idę do pracy, to jem wcześniej, bo nie wyobrażam sobie wyjść z domu bez śniadania. Zawsze potem dopada mnie mega głód. Cytuj
Emillia Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Moje śniadanie składa się z kawy :-) Niestety nie jem śniadań. Cytuj
Nick_1 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 We Francji np jest bardzo podobnie tez na śniadanie "je" się kawę i kilka małych ciasteczek. U nas tradycja i obyczaje są zupełnie inne,ale czy aby napewno jest to najważniejszy posiłek dnia? Wg mnie nie. Cytuj
SwojskieSpecjaly_pl Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 (edytowane) ja zazwyczaj na śniadanie jem dwie cienkie paróweczki. Do tego kromka pieczywa razowego i kubek gorzkiej herbaty. A w niedziele musi być obowiązkowo jajecznica. To już nasza taka tradycja, że w niedziele jajecznica:) Edytowane 8 Listopada 2012 przez SwojskieSpecjaly_pl Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi