katna Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 kiedy przygotowuje ciasto ze bita smietana , a na ta smietane wlewam galaretke, to ta galaretka robi sie metna od tej smietany. nie wiem co zrobic, aby byla przejrzysta? Cytuj
uretan Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Najpierw wierzch śmietany zalej cieniutką warstewką galaretki. Wstaw do lodówki, poczekaj aż się zetnie i dopiero wtedy wylej resztę galaretki. Cytuj
katna Opublikowano 30 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 super! ze tez nie wpadlam na to 8) dzieki Cytuj
kita_golub Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 ja często dodaję mniej wody do galaretki, a gdy tężeje robię pianę z 1 białka i dodaję do galaretki... ponownie ubijam mikserem i fruuu na ciasto:) goście nigdy nie wiedzą jak zdołałam "powkładać" tyle pęcheżyków powietrza do galaretki:) ale jeśli chodzi o łączenie z bitą śmietaną to uretan ma 100%racji:) mój post to tylko urozmaicenie:-) pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi