Gość afick Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Witam To mój pierwszy post więc chciałem się przywitać :) Z ciekawości jestem na kupnie noży do domu i tak się zastanawiam co fajnego możecie poradzić. Nasłuchałem się różnych opinii, w necie jest dużo róznych firm ( polskie zagraniczne ) kute nie kurte zestawy pojedyncze sztuki. Zaznaczę że gotuje niedużo ale lubię kombinować :) jak mi się załączy kreator smaku to żona wychodzi :P Więc podsumuję Zestaw lub pojedyncze noże które sprostają większości podstawowych zadań mniej lub bardziej skomplikowanych jakie im przyjdą na myśl w moich kulinarnych bojach :P Pozdrawiam Cytuj
Niedzwiadu Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 ja pracuję takim nożem https://www.swissknife.pl/produkt/157,Noz-kuchenny-Victorinox-dlugosc-ostrza-20cm-.html odrazu przypasował mi się do dłoni , idealnie wyważony, łatwy w ostrzeniu Cytuj
Uzytkownik1 Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 Dla mnie liczy się to,aby noże wykonane były ze stali nierdzewnej,wtedy posłużą o wiele dłużej a i zdecydowanie łatwiej jest je naostrzyć. Jedynym minusem może byc ich cena,no ale w końcu coś za coś,prawda? Cytuj
lois Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2012 słyszałam, że noże ceramiczne są rewelacyjne i są ostre bardzo długi czas ... minusem jest cena no i to, że jak spadnie to po nożyku ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi