Gość henrietta1 Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 do czego służy w kuchni ta łyżka? jej kształt i otwór sugeruje że musi mieć ona jakieś konkretne zastosowanie... wie ktoś? Cytuj
basga Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 Być może to jest miarka do spagetti na jedną porcję. Cytuj
mart Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 "Łyżka kuchenna, drewniana ścięta z otworem. Doskonała do wielu zastosowań w kuchni. Jest świetne do mieszania różnego rodzaju potraw, szczególnie w delikatnych naczyniach, np. teflonowych. Specjalny otwór doskonale się sprawdzi przy wyciąganiu potraw bez zbędnej ilości wody, sosu, itp. Idealna do wykorzystania w kuchni azjatyckiej a także do wyciągania potrawy z patelni WOK" Cytuj
Gość Garnek24 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgadzam się z powyższą opinią,wg mnie taka łyżka znajdzie zastosowanie do wielu czynności w kuchni. Nie tylko do nakładania porcji spaghetti:) A macie coś takiego w swojej kuchni? Czy pierwszy raz widzicie taką łyżkę? Cytuj
dwukropek Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 A macie coś takiego w swojej kuchni? Czy pierwszy raz widzicie taką łyżkę? Pierwszy raz widzę i nie sądzę, żebym potrzebował zaopatrywać się w podobne narzędzie. Niby wielofunkcyjne, ale ja jestem przyzwyczajony do moich starych sprzętów, które wystarczająco sprawdzają się w kuchni. Założę się, że taka łyżka tylko zbierałaby kusz w mojej kuchni Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi