Jolanta Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Skladniki: 1kostka sera bialego(250g) serek maskarpone 400ml smietany slodkiej 0,5 szkl.cukru pudru 2 cukry waniliowe 2 opakowania zwyklych herbatnikow(240g jedno opakowanie) w sumie to jest 64 sztuk. Smietane ubijamy z jednym cukrem waniliowym,gdy otrzymamy juz bita smietanke wkladamy ja na chwile do lodowki.Nastepnie kostke bialego sera ucieramy mikserem z cukrem pudrem i drugim cukrem waniliowym.Do tej masy dodajemy serek maskarpone i dalej ucieramy.Gdy serki nam sie dobrze polacza dodajemy bita smietane i juz mieszmy najlepiej drewniana lyzka do polaczenia skladnikow.Na blaszke lub szeroka deseczke ukladamy herbatniki 4 na 4.Mozemy je troche nasaczym samym mlekiem.Na to wykladamy troche masy serowej i na to herbatniki i az do wyczerpania skladnikow.Mi wychodza 4 warstwy.Na koniec polewamy polewa czekoladowa i dekorujemy wiorkami kokosowymi.Wkladamy na kilka godzin do lodowki a pozniej sie zajadamy . Smacznego!!! Sory, ale zdjecia nie mam poniewaz ciacho szybko zniknelo . Cytuj
Jolanta Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Moze byc 250g lub 200g. .Pozdrawiam. Cytuj
Kaliope Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Brzmi smacznie 🙂 Trzeba będzie wypróbować. Dzięki Jolciu za przepis - już spisany. Pozdrawiam cieplutko 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.