winiusia Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Wczoraj pasteryzowałam sałatkę z ogórków konserwowych i jeden sloiczek po dżemie miał wypukłą pokrywkę? Moze za krótko pasterywzowałam? czy powinnam jej jeszcze raz podgotować?? Cytuj
Mariposa1976 Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Wczoraj pasteryzowałam sałatkę z ogórków konserwowych i jeden sloiczek po dżemie miał wypukłą pokrywkę? Moze za krótko pasterywzowałam? czy powinnam jej jeszcze raz podgotować?? Jestem "świeżynką" w sprawach przetworów,ale jak mi się coś takiego przydarzyło to zmieniłam zakrętkę i jeszcze raz zagotowałam. Pewnie ogórki będą trochę bardziej miękkie,ale nie zawadzi spróbować i jakoś zaznaczyć,że był 2 razy gotowany,aby na przyszłość wiedzieć co i jak :) Mam nadzieję,że dobrze podpowiedziałam :) Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.