Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 lata później...
Opublikowano

Wczoraj pasteryzowałam sałatkę z ogórków konserwowych i jeden sloiczek po dżemie miał wypukłą pokrywkę? Moze za krótko pasterywzowałam? czy powinnam jej jeszcze raz podgotować??

Jestem "świeżynką" w sprawach przetworów,ale jak mi się coś takiego przydarzyło to zmieniłam zakrętkę i jeszcze raz zagotowałam. Pewnie ogórki będą trochę bardziej miękkie,ale nie zawadzi spróbować i jakoś zaznaczyć,że był 2 razy gotowany,aby na przyszłość wiedzieć co i jak :)

Mam nadzieję,że dobrze podpowiedziałam :)

Pozdrawiam

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.