Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, proszę mi powiedzieć co robię nie tak, z 1,5kg kapusty, takiej lekko zakwaszanej i 1,5kg pieczarek robię farsz na krokiety, kapustę odcedziłem z tego kwasu, wrzuciłem do garnka, dodałem wody, przyprawiłem, gotowałem tak ponad godzinę, wymieniłem w tym czasie 3 razy wodę aby nie było czuć kwasu, pieczarki pokroiłem, później dokładnie umyłem, podsmażyłem cebulę na maśle, wrzuciłem do garnka: 1. Tą cebulkę 2. Odcedzoną kapustę 3. na górę pieczarki 4. znowu przyprawiłem i dodałem ketchup gotuję tak z 40 minut pod przykrywką, było dużo wody, pewnie z pieczarek, odcedziłem znowu, i gotuję teraz bez przykrywki zeby całkowicie odparowało, na małym ogniu. Jednak to coś nie smakuję jak farsz, proszę mi pomóc, bo uwielbiam krokiety, dodam że gotuję je 2 dni pod rząd, w 1 dniu, udało mi się, lecz zrobiłem za mało, na dodatek przypaliłem, ale wyszły przepyszne, w 2 dniu zmarnowane wszystko, kupiłem strasznie kwaśną kapustę, na dodatek nie odcedzałem tej zalewy, no i teraz jest lepiej ale znowu nie to samo... prosze o pomoc

Opublikowano

Witaj :( Ja płuczę kapustę, kroję tak żeby nie była długa > przesmażam z odrobiną oliwki na patelni > może być smalec ze skwarkami . Pieczarki i cebulę drobno kroję i też przesmażam . Łączę resztę produktów i przyprawiam do smaku . Podaję z keczupem i sosem czosnkowym . Nieraz do farszu dodaje mięsa mielonego > oczywiście przesmażam z kapustą .

Opublikowano

Witaj :(

Ja płuczę kapustę, kroję tak żeby nie była długa > przesmażam z odrobiną oliwki na patelni > może być smalec ze skwarkami .

Pieczarki i cebulę drobno kroję i też przesmażam .

Łączę resztę produktów i przyprawiam do smaku .

Podaję z keczupem i sosem czosnkowym .

Nieraz do farszu dodaje mięsa mielonego > oczywiście przesmażam z kapustą .

dzięki za odpowiedź, farsz trochę przestygł i jest nawet okej, zobaczymy jutro jak poprawi mi się humor:P, a na ten czas kupiłem z biedronki:]

Opublikowano

Ja kiszoną kapustkę płucze, gotuję tak z ? godz, potem wyciskam i drobno kroje, dodaję do przesmażonych pieczarek z cebulką, wszystko podsmażę i doprawię do smaku, dodaje szczyptę cukru, sól, pieprz , do smaku . Farsz ma tworzyć jednolitą masę Ciepły farsz nakładam i obsmażam, koniecznie( jajko bułka lub maczam w cieście naleśnikowym)

SMACZNEGO Dołączona grafika

Opublikowano

Przyłączam się do wątku Krokiety. Kapustę mało kwaśną gotuję bez płukania. Z mocno kwaśnej odciskam sok, ale go nie wylewam. Kapustę płuczę i gotuję w małej ilości wody. Jeżeli pod koniec gotowania jest mało kwaśna dolewam odciśniętego wcześniej soku. Po ugotowaniu wykładam na sitko i odsączam. Pieczarki wycieram dokładnie papierowym ręcznikiem (nie myję!), kroję w plastry i duszę na oleju razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Kapustę i pieczarki z cebulą drobno siekam tasakiem, dodaję trochę tartej bułki, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszam i takim farszem nadziewam naleśniki, które składam w kopertę, zamaczam w reszcie lekko rozrzedzonego ciasta naleśnikowego, obtaczam w tartej bułce i smażę na oleju. Pozdrawiam.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.