Gość pimpek13 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Pierś zapiekana, w sosie śmietanowym Pierwszy raz zamieszczam swój przepis na tym forum. Będę więc wdzięczny za każdą opinię. Te pozytywne na pewno zmotywują mnie do tego, by wpisywać kolejne przepisy. Dziękuję za każdą opinię, którą Państwo wystawicie.Potrzebne produkty: 2 piersi kurczaka pieprz, sól, wegeta 2 cebule śmietana słodka majonez starty serSposób przygotowania: 2 piersi kurczaka pokroić na cztery części (każdą pierś na pół) Rozbić te piersi jak kotlety (ale nie za mocno!!!) Popieprzyć, posolić (ale nie za mocno!!!) i posypać wegetą Porozkładać na blaszce (takiej do pieczenia placka) Obłożyć te piersi cebulą (pokrojoną w plastry) Oblać piersi sosem (przygotowanie sosu: 4 łyżki śmietany słodkiej + 3 łyżki majonezu) Wstawić do piekarnika na 50 minut 5 minut przed wyjęciem posypać startym seremDodatki: Do tego wystarczy kupić surówkę i zrobić ziemniaki ze śmietaną, Pycha. (na zdjęciu piersi przed polaniem sosem. może nie wyglądają jeszcze za ciekawie ale gwarantuję, że efekt końcowy jest rewelacyjny :( Cytuj
avva3 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2010 witam!!!jakiej smietany slodkiej Pani uzywa do tego przepisu,,,moze byc łaciata taka do zup i sosów??? Cytuj
kondi Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 mam podobny przepis tylko zamiast cebuli daje por i kładę ją pod mięsem i zalewam śmietana kremówka . bardzo dobre danie i proste , :)pozdrawiam Cytuj
ala291 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 można dodać do tego pieczarki podsmażone,a na wierzch posypać serem i zapiekać, pyszne :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.