ManiekStryj Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Banany w Czekoladzie Potrzebne nam będzie: -Banany(4-5) -Czekolada mleczna lub Nutella(Nie mylić z Polewą do Ciast!!) -Patelnia Teflonowa (bardzo ważne) Sposób przygotowania 1.Obieramy banany 2.Rozgrzewamy patelnię 3.Wkładamy 3/4 czekolady zależy od patelni lub 2-3 duże łyżki Nutelli 4.Po roztopieniu zciszamy gaz na średnio mały (tak aby czekolada była roztopiona ale nie przypiekała sie/gotowała) 5.Wkładamy Banan na patelnie i obtaczamy go w tej czekoladzie trzymamy 1 banana około 30-60 s na patelni. 6.Robimy tak kolejno z resztę bananów 7.Wykładamy na talerz 8.Reszte czekolady z patelni wykorzystujemy jako Polewe jeszcze na te banany lub Wlewamy do szklanki po troszku i dolewamy Zimnego Mleka po czym mieszamy. Polecam Bardzo pyszne Danie Cytuj
Gość zagotowana Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 To ja dodam od siebie, że robiłam banany z cieście naleśnikowym i na końcu polewałam je roztopioną czekoladą - polecam :) Cytuj
UzytkownikMS Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Dużo słyszy się o bananach w czekoladzie, jest nawet krem o tym smaku. Na festynach miejskich można kupić banany w czekoladzie, ale nie ma jak zrobić je sobie w domu. Cytuj
marysi_co Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 Banany w czekoladzie jest bardzo łatwo przyrządzić, a dużo przepisów znajduje się na internecie. Należy tylko pamiętać, żeby użyć wysokiej jakości czekoladę, najlepiej taką, która zawiera kolumbijskie cacao. W końcu czekolada stanowi tutaj jeden z głównych składników, więc warto zatroszczyć się o to, żeby była dobra. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.