DeLarge Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2010 https://www.youtube.com/watch?v=Dut1b--AgLM&feature=player_embedded Cytuj
asienka19873 Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 hehehe znam ten sposob,ale dziala tylko wtedy kiedy do gotowania jajek doda sie proszek do pieczenia :wink: ogladalam taki eksperyment w tv. ale jeszcze nie probowalam sama ;) Cytuj
Gość Kron Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2010 W bridget Jones jej matka reklamowała świetna maszynke do obierania jajek, szkoda ze u nas takich nie ma :wink: Cytuj
Niedzwiadu Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 hmmm mnie sie wydaje ze obierając w wodzie zrobiłbym to szybciej :) Cytuj
VipDelikatesy Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2010 Dobry sposób na szybkie obieranie jajek:) Ale ja wolę bardziej tradycyjne,czyli stukanie skorupka o stół,po czym dokładne i skrupulatne obieranie. Fakt,ze zajmuje troche czasu,ale za to jest bardzo dokładne i większosc z nas robi własnie w ten sposób. Cytuj
Emillia Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Ja również dodaję sól, zdecydowanie łatwiej się obiera :) Cytuj
don_balon Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Ja natomiast do odlaniu gorącej wody "podrzucam" jajka w garnku, żeby się lekko potłukły i wtedy zalewam zimną wodą. Skorupka schodzi w mgnieniu oka, z każdego jajka. Spróbuję też waszych sposobów, bo tak jak ten pan na filmie niestety nie potrafię. ;) Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Też spróbuję tej metody z "podrzucaniem", dziękuję, a prezentowana wyżej metoda jest bardzo ciekawa, nigdy bym nie pomyślała, że tak można obierać jajka, muszę kiedyś spróbować [E] Pozdrawiam :) Cytuj
Elizabethh Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Fajne ;) Ja obieram jajka 'tradycyjnie', ale żeby skorupka ładnie zeszła, to w tej gorącej wodzi zostawiam jajka, aż wystygną :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi