Gość cuuukierki Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 Hejka! Szukałam dziś przepisów na z połączeniem filetu z kurczaka i gruszki. Znalazłam taki przepis: Filety kroimy w poprzek, aby uzyskać cieńsze kotlety. Smażymy je w niewielkiej ilości rozgrzanego oleju, po jednej i drugiej stronie do 3 minut. W tym czasie siekamy drobno czosnek. Usmażone kotlety wyjmujemy na talerz, obsypujemy posiekanym czosnkiem i rozprowadzamy na nich miód. Teraz na rozgrzany olej na którym smażyłyśmy filety, kładziemy obrane i pokrojone w czwórki lub ósemki gruszki, posypane pieprzem. Smażymy z dwóch lub trzech stron nie dłużej niż 1 minutę z każdej strony. Gdy smażenie odbywa się na ostatniej stronie kładziemy na gruszki wcześniej przygotowane filety i dusimy pod przykryciem przez 1-2 minuty. Następnie na dalsze 1-2 minuty odwracamy i układamy gruszki na filetach. Po tym czasie wykładamy na talerz i podajemy z pieczywem lub surówką Ale nie za bardzo wiem co autor przepisu miał na myśli pisząc: kładziemy obrane i pokrojone w czwórki lub ósemki gruszki. Ma ktoś pomysł na odszyfrowanie tajemniczych czwórek i ósemek gruszki??/ Proszę o pomoc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.