Skocz do zawartości

Pomoc (Poszukiwana) W Odszyfrowaniu Kulinarnego Kodu


Rekomendowane odpowiedzi

Gość cuuukierki
Opublikowano

Hejka!

Szukałam dziś przepisów na z połączeniem filetu z kurczaka i gruszki.

Znalazłam taki przepis:

Filety kroimy w poprzek, aby uzyskać cieńsze kotlety. Smażymy je w niewielkiej ilości rozgrzanego oleju, po jednej i drugiej stronie do 3 minut. W tym czasie siekamy drobno czosnek. Usmażone kotlety wyjmujemy na talerz, obsypujemy posiekanym czosnkiem i rozprowadzamy na nich miód. Teraz na rozgrzany olej na którym smażyłyśmy filety, kładziemy obrane i pokrojone w czwórki lub ósemki gruszki, posypane pieprzem. Smażymy z dwóch lub trzech stron nie dłużej niż 1 minutę z każdej strony. Gdy smażenie odbywa się na ostatniej stronie kładziemy na gruszki wcześniej przygotowane filety i dusimy pod przykryciem przez 1-2 minuty. Następnie na dalsze 1-2 minuty odwracamy i układamy gruszki na filetach. Po tym czasie wykładamy na talerz i podajemy z pieczywem lub surówką

Ale nie za bardzo wiem co autor przepisu miał na myśli pisząc: kładziemy obrane i pokrojone w czwórki lub ósemki gruszki.

Ma ktoś pomysł na odszyfrowanie tajemniczych czwórek i ósemek gruszki??/

Proszę o pomoc

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.