Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 8 miesięcy temu...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

To wszystko zależy od osobniczej wrażliwości .Jadłam nieraz habanero teoretycznie jedną z najostrzejszych papryk świata(10 w skal SHU) i była to tylko bardzoooo ostra papryka,choć znajomi po niej dostawali czkawki lub nawet krwotoku z nosa.,jednak już chili tajskie dawało mi popalić.Znany jest przypadek człowieka ,który wcierał sobie do oczu (dla celów zarobkowych)sok z habanero i nic się nie działo.Neutralizować kapsaicyne można nie tylko nabiałem lecz również alkoholem. :biggrin: I jeszcze jedna uwaga:nie ma czegoś takiego jak smak ostry -to tylko reakcja receptorów na poparzenie, a po kapsaicynie zawartej np. w papryce mózg wytwarza endorfiny -hormon szczęścia-i dlatego lubimy „ostro” jeść Gaga ze Skład Towarów Różnych

Edytowane przez Marcin

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.