marzena13 Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 To danie można zrobić bardzo szybko: ugotowane ziemniaki - mogą być z poprzedniego dnia z obiadu 2 jajka ser zółty sól, pieprz. wegeta masło Ziemniaki pokroić w talarki i ułożyć na rozgrzanym maśle na patelni - dość gęsto całe dno patelni. Jajka roztrzepać rogalikiem dodać przyprawy i zlać ziemniaki na wierzch zetrzec na tarce żółty ser. Smacznego Wedle uznania można dodać zioła, pokrojoną wedlinę, paprykę, pomidor co kto lubi, podawać polane keczupem. Cytuj
uretan Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Wybacz niewiedzącemu. Co to jest ten "rogalik do trzepania"? Jeszcze nie słyszałem tej nazwy. Cytuj
marzena13 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 wybaczam niewiedzącemu! tylko nie mogę się doczytać gdzie użyłam zwrotu zwrotu "rogalik do trzepania" - cóż to jest 8) Cytuj
uretan Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 Tu "Jajka roztrzepać rogalikiem, dodać przyprawy..." 8) Cytuj
marzena13 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 ha! nie użyłam zwrotu"rogalik do trzepania" proszę czytać uważnie 8) Cytuj
kita_golub Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 rogalik w łapke ... na niego pieprz, sól, wegeta.... sypiemy.... i wszystko jasne:-) a łyżeczką można? 8) Cytuj
uretan Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 ha! nie użyłam zwrotu"rogalik do trzepania" proszę czytać uważnie :D Zgoda, ale napisałaś "jajka roztrzepać rogalikiem", dlatego pytam, bo u mnie narzędzia do trzepania jajek nazywają się zupełnie inaczej. 8) Cytuj
marzena13 Opublikowano 29 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 łyżeczką też można trzepać !! a nawet wieloma innymi rzeczami !.....??? 8) Cytuj
marzena13 Opublikowano 29 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 a na przyszłość - to jak te narzędzia do trzepania jajek się nazywają 8) :D Cytuj
uretan Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Już: mątewka, firlejek, trzepaczka (zwykła i sprężynowa), ręczny mikser. Tylko o rogaliku nie słyszałem 8) Cytuj
marzena13 Opublikowano 1 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 dzięki za informacje a swoją drogą to wiesz chyba, że człowiek uczy się przez całe życie ps. to już będziesz wiedział co to ten rogalik?? a ja co to mątewka czy firlejek - nawet te nazwy śmieszne 8) Cytuj
uretan Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Gdybyś mi jeszcze powiedział jaki on ma kształt ten rogalik... 8) Cytuj
marzena13 Opublikowano 1 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 to jest już moja słodka tajemnica ale powiem ci ma to coś.... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi