Jolcia Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 Upiec dwa biszkopty z dowolnego przepisu.Ciasto na dużą blaszkę. MASA -1 kg sera waniliowego w wiaderku -2 śnieżki -2 galaretki cytrynowe -1/2 litra zimnej kremówki -3 łyżki cukru pudru Galaretki rozpuścić w 1/2 litra wody. Kremówkę ubić z cukrem na sztywno. Do sera wsypać śnieżki i rozprowadzić robotem. Dodać tężejące galaretki i rozmieszać robotem. Dodać ubitą śmietanę i wymieszać łyżką. Do formy włożyć biszkopt.Na biszkopt wyłożyć 3/4 masy, przykryć drugim biszkoptem.Wyłożyć resztę masy. Schłodzić chwilę w lodówce. Następnie na masę wyłożyć słoiczek dzemu brzoskwiniowego i posypać kruszonką. KRUSZONKA -7 dag kokosu -2 łyżki cukru -2 łyżki masła Przesmażyć na złoty kolor i ostudzić. Będzie twarde. Rozkruszyć i posypać na ciasto. Ciasto jest bardzo smaczne i delikatne. Załączam zdjęcie. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 Jolu ale mi ślinka cieknie,ciacho wygląda smakowicie i zapowiada się cytrynowo. Szkoda,że wcześniej nie weszłam na forum bo zrobiłam już zebrę,mój syn lubi ciasta gdzie nie ma owoców. Pozdrawiam. Cytuj
andy8 Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 Ciasto bardzo podobne do wenus Cytuj
Jolcia Opublikowano 26 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 Masz rację Andy nie zauważyłam tamtego przepisu,przepraszam. Cytuj
andy8 Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 Jolcia nie ma za co przepraszać wiele się zdarza takich powtórzeń :wink: Cytuj
Dorota Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Witaj Jolu :oops: Upiekłam sernik z Twojego przepisu, wszedł rewelacyjny. Kroiłam go dopiero po 24 godzinach, nic się nie rozchodziło przy krojeniu, jest miękki, puszysty i delikatny w smaku :razz: Ja upiekłam dwa biszkopty z 4 jajek z przepisu Iny i wyszły mi bardzo wysokie, więc wykorzystałam tylko jeden biszkopt i przekroiłam go na pół, a z drugiego biszkoptu zrobiłam inne ciasto :grin: Zapomniałam posmarować dżemem brzoskwiniowym kremu... a przypomniało mi się to, jak zaglądam do spiżarki po coś, patrzę a tu sobie stoi i czeka dżem brzoskwiniowy :oops: a ciasta już nie było, goście nic nie zauważyli, bo nawet nie wiedzieli, że miał tam być :) Także z dżemem czy bez sernik pierwsza klasa :) Gorąco polecam na Święta Wielkanocne :) Dzięki Ci Jolu za ten przepis i serdecznie pozdrawiam :D Korzystając z okazji życzę zdrowych, smacznych i wesołych Świąt Wielkanocnych :-D Cytuj
Jolcia Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Dorotko cieszę się,że upiekłaś serniczek i smakował :) Dziękujemy za życzenia i też życzymy Tobie i rodzince Zdrowych , Radosnych Świąt . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.