->Renia<- Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Bardzo proszę o przepis na sok z truskawek robiony na zimno, nie taki przez sokownik. Cytuj
uretan Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 To jest wykonalne, ale taki sok zawsze leciutko fermentuje, więc ma charakterystyczny winny posmak (nie każdy go lubi). Wykonanie jest proste. Truskawki przekrajamy na połówki i w słoju zasypujemy cukrem w proporcji 0,3 - 0,4 kg cukru na 1 kg owoców. Trwa to dość długo, zanim będzie można zlać sok. Dodatek 0,1% benzoesanu sodu uchroni sok przed fermentacją ale nie każdy lubi chemię... 8) Cytuj
->Renia<- Opublikowano 25 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Jak długo muszą stać truskawki zasypane cukrem . Cytuj
uretan Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Do samorzutnego rozpuszczenia cukru. Około tygodnia lub nawet dłużej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.