vinonka Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Mam problem. Otóż często ciasto i masa mi sie oddzielają. Np. piekłam bananowca z brzoskwiniami i po ukrojeniu kawałka masa bananowa oddzielała mi się od biszkopta. Ma ktoś na to jakiś patent? POMÓŻCIE! Cytuj
agnieszka Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Byc moze ze na biszkopcie tworzy ci sie dosc twarda skorupka...wtedy przed połozeniem kremu musisz ją usunąc ...delikatnie zdrapując ją.Jesli kładziesz mase z dodatkiem galaretki...nie moze ona byc za twarda...leciutko musi ona sie zaczepic o biszkopt...wtedy bedzie lepiej trzymac...pozdrawiam... Cytuj
Jola_A. Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 popieram,tak wlasnie jest trzeba skruszyc wierzchnia warstwe biszkoptu. :D Cytuj
Dorota Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Byc moze ze na biszkopcie tworzy ci sie dosc twarda skorupka...wtedy przed połozeniem kremu musisz ją usunąc ...delikatnie zdrapując ją.Jesli kładziesz mase z dodatkiem galaretki...nie moze ona byc za twarda...leciutko musi ona sie zaczepic o biszkopt...wtedy bedzie lepiej trzymac...pozdrawiam... Robię podobnie, tzn. zdrapuję zewnętrzną warstwę biszkoptu i wtedy masa bananowa ma się czego zaczepić :D Cytuj
aida Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Ponieważ wszystkie ciasta robię na papierze do pieczenia, biszkopt po upieczeniu odwracam w związku z tym od spodu mam tę podpieczoną powierzchnię, łatwiej się nakłada, a po oderwaniu papieru mam chropowatą i równą powierzchnię do innych działań. Dziewczyny mają rację, trzeba nauczyć się uchwycic ten moment kiedy to co chcemy nałożyć nie jest zbyt zwarte ani zbyt lejące bo wtedy przeleci przez biszkopt i kucha, musi leciutko się z powierzchnią połączyć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.