Iza22 Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 Nie znalazłam tego przepisu na forum wiec wrzucam. Przepis pochodzi z prześlij przepis nr 3/2010. 0,5 kg mięsa mielonego mała kapusta włoska niepełna szklanka ryżu pęczek włoszczyzny cebula mały słoik przecieru pomidorowego przyprawy według uznania tłuszcz do smażenia Włoszczyznę obieramy i kroimy wrzucamy do garna z 4 litrami wody i gotujemy. W tym czasie siekamy cebule i smażymy ją z mięskiem na patelni z przyprawami. Do gotujących się warzyw wrzucamy usmażone mięsko z cebulką oraz ryż. Gotujemy wszystko 20 minut następnie dodajemy przecier i doprawiamy. Zupka szybka i bardzo smaczna 🙂 Cytuj
Jolcia Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Właśnie ugotowałam i skosztowałam zupkę. Jest bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu. Zobaczę co powiedzą domownicy jak zjedzą. Dzięki za przepis i polecam :) Cytuj
basga Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Ja też się do niej przymierzam tylko u mnie będzie zabielona śmietaną. :) Cytuj
Iza22 Opublikowano 20 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Cieszę się że smakuje zupka:) Lubie proste potrawy gdyż nie jestem jeszcze wprawną kucharką:) Cytuj
basga Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Rzeczywiście smakuje jak gołąbki!Dzięki za super przepis który już poszedł do znajomych bo na taki ziąb nie ma to jak pożywna zupa. Cytuj
Jolcia Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Chciałam dodać ,że rodzince też smakowała. Cytuj
Iza22 Opublikowano 23 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 Bardzo się cieszę że rodzince Jolciu też smakowała :-) Wkrótce też sama tę zupkę powtórzę :) Cytuj
Basia K Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Zrobiłam tą zupkę pare dni temu. Faktycznie,smakuje i wygląda jak rozwinięte gołąbki.Bardzo lubię takie klimaty. Rodzince też pasowała,zresztą oni nieraz rozwijają gołąbki i wyjadają farsz ze środka. Dodam,że wyszedł mi z tej porcji dosyc spory gar,więc częśc zamroziłam. Cytuj
DeLarge Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 polecam zupę, dziś ja ugotowałem i jest bardzo smaczna! Cytuj
boris Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zupka pyszna, móglbym jeść i jeść:( Cytuj
Basia K Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Bardzo mi zasmakowała ta zupa :mrgreen: Wczoraj ją jedliśmy na obiad. Cytuj
Dorunia Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Dzisiaj robię na obiad tę zupę...opinie po południu,ale pewnie wszystkim domownikom zasmakuje:) Cytuj
Dorunia Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zupka bardzo smaczna i pożywna...bardzo dziękuję autorce za podzielenie się przepisem:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.