justysia144 Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 Witam, otóż tak, mam problem z ciastem prince polo. Pewnego dnia jadłam u znajomej to przepyszne ciasto, dała mi przepis ponieważ poprosiłam o to (zresztą nie ja jedna:)) I od tego zaczął się problem ;/ Podam przepis i powiedzcie czemu mi to nie wychodzi :) Biszkopt zrobić z 6 jajek. (to akurat proste:)) Krem: 1 budyń i pół kostki masła. Wyłożyć na biszkopt. Masa: 6 białek, 1 szkl. cukru, 12 dkg kokosu, 20 dkg orzechów pokrojonych, 5 dużych prince polo (pokroić). Białka z cukrem ubić na sztywno z cukrem, dodać orzechy, kokos, prince polo, wymieszać i dać na ciasto. Podałam skróconą wersję:) Ja się tej Pani pytałam kilka razy czy na 100% mają być białka ubite (masa) i nie pieczone. Powiedziała, że tak. U niej wszystko takie piękne puszyste i smaczne było, a mi już 2 raz nie wyszło:( Cytuj
Gość Rozax3 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 bialka ubic bez cukru i pod koniec jak już piana będzie gęstawa dodać cukier i później kokos bakalie i prince polo na pewno nie była dobrze zmieszan piana bo była od razu z cukrem prosze wypróbować jeszcze raz jest przepyszny Witam, otóż tak, mam problem z ciastem prince polo. Pewnego dnia jadłam u znajomej to przepyszne ciasto, dała mi przepis ponieważ poprosiłam o to (zresztą nie ja jedna:)) I od tego zaczął się problem ;/ Podam przepis i powiedzcie czemu mi to nie wychodzi :( Biszkopt zrobić z 6 jajek. (to akurat proste:)) Krem: 1 budyń i pół kostki masła. Wyłożyć na biszkopt. Masa: 6 białek, 1 szkl. cukru, 12 dkg kokosu, 20 dkg orzechów pokrojonych, 5 dużych prince polo (pokroić). Białka z cukrem ubić na sztywno z cukrem, dodać orzechy, kokos, prince polo, wymieszać i dać na ciasto. Podałam skróconą wersję:) Ja się tej Pani pytałam kilka razy czy na 100% mają być białka ubite (masa) i nie pieczone. Powiedziała, że tak. U niej wszystko takie piękne puszyste i smaczne było, a mi już 2 raz nie wyszło:( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.