Katarzyna Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 Przepis otrzymałam od koleżanki z pracy :) 3 paczki krakersów > ja kupuję w biedronce > są tanie i mniej słone 1l mleka 1 szklanki cukru 1 szklanka mąki 2 żółtka Margaryna Kasia > lub kostka masła . Zapach wanilinowy > lub inny . 2.5 szklanki mleka gotujemy z cukrem . Resztę mleka mieszamy z mąką i 2 żółtkami > dolewamy do gotującego mleka. Studzimy budyń ( ja garnek przykrywam folią żeby się kożuch nie zrobił ). Miksuję masło dodając stopniowo budyń i aromat . Krakersy przekładam kremem > ostatnią warstwą są krakersy. Polewa : 1/2 paczki margaryny 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao Wszystko zagotować. Po wystudzeniu dodać całej jajko ( wtedy polewa będzie elastyczna ). Posmarować krakersy i posypać wiórkami kokosowymi . Palce lizać . Jutro będzie robione ponownie, więc nadrobię brak zdjęcia :) 1 Cytuj
EWA1992 Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 Kasiu a gdzie obiecane zdjęcie ciacha?... Cytuj
Katarzyna Opublikowano 29 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 Ewciu znowu znikło nie wiadomo kiedy ( na wynos jeszcze zabrano ) :) Niebawem będzie robione i obiecuję że tym razem zrobię zanim usiądą do jedzenia :) Cytuj
EWA1992 Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 Ja spróbuję zrobic na niedzielę o ile sie wydostanę i kupie potrzebny produkt czyli krakersy. Okropnie nas zawiało, jedynie nasza podhalanka się cieszy ze śniegu. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.