Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepis otrzymałam od koleżanki z pracy :) 3 paczki krakersów > ja kupuję w biedronce > są tanie i mniej słone 1l mleka 1 szklanki cukru 1 szklanka mąki 2 żółtka Margaryna Kasia > lub kostka masła . Zapach wanilinowy > lub inny . 2.5 szklanki mleka gotujemy z cukrem . Resztę mleka mieszamy z mąką i 2 żółtkami > dolewamy do gotującego mleka. Studzimy budyń ( ja garnek przykrywam folią żeby się kożuch nie zrobił ). Miksuję masło dodając stopniowo budyń i aromat . Krakersy przekładam kremem > ostatnią warstwą są krakersy. Polewa : 1/2 paczki margaryny 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao Wszystko zagotować. Po wystudzeniu dodać całej jajko ( wtedy polewa będzie elastyczna ). Posmarować krakersy i posypać wiórkami kokosowymi . Palce lizać . Jutro będzie robione ponownie, więc nadrobię brak zdjęcia :)

  • Like 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja spróbuję zrobic na niedzielę o ile sie wydostanę i kupie potrzebny produkt czyli krakersy. Okropnie nas zawiało, jedynie nasza podhalanka się cieszy ze śniegu. Pozdrawiam.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.