kleopatra Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 2 paczki krakersów 1 paczka wiórków kokosowych masło roślinne 250 gram 2 jaja 3 szkl mleka 1 szkl cukru 1 cukier waniliowy 2 łyzki maki pszennej 3 łyzki maki ziemniaczanej kakao lub kawa PRZYGOTOWANIE: 2 żółtka + szkl mleka + cała mąkę rozrobić na jednolita masę. Cukier + 2 szkl mleka zagotować, wlac do gotującego się mleka mase, wymieszać, gotować jak budyń. Odstawić do przestygnięcia. Dodac masło rosl I wiórki, zmiksowac. Do blaszki wysmarowanej masłem I wysypanej bułka układac krakersy, na nie mase I tak 3 warstwy. Na wierzchu posypać kakao lub kawą, ładnie wyglada w połaczeniu z zielona papja i orzeszkami. Cytuj
pawdor Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 znam to pod nazwą rafaello. tylko bez kawy i dodatko jest paczka orzechów laskowych i paczka migdałów. jest super polecam Cytuj
Gość grazia5 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Witaj, też znam ten przepis jako Rafaello. Wierzch ciasta posypuje wiórkami kokosowymi - wygląda jak niebiańskie zjawisko. Przepyszne, polecam!!! Cytuj
TECLA Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 JA ZROBIŁAM TO PROŚCIEJ KUPIŁAM GOTOWY KREM DOKARPATKI BŁYSKAWICZNY ZMIESZAŁAM Z DUŻĄ ILOŚCIĄ KOKOSU <PONAD 1 PACZKĘ> I DALEJ PRZEŁOŻYŁAM JAK W TYM PRZEPISIE BYŁO SUPER I BARDZO SZYBKO CHOCIAŻ NAJLEPIEJ SMAKUJE NA DRUGI DZIEŃ <CAŁOŚĆ TRZYMAM W LODÓWCE> :) :roll: :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi