Kamil92 Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam, Chciałbym przedstawić niedawno poznany prosty przepis na chipsy:) 1. Surowe ziemniaki kroimy w cienkie plasterki i płukamy w zimnej wodzie, a następnie suszymy na papierowym ręczniku 2. Plasterki rozkładamy na talerzu i posypujemy mieszanką ziół i przyprawami (wedle uznania) 3. "Pieczemy" 7-8 minut w mikrofalówce ustawionej na maksymalną moc (700-900W) 4. Solimy i zjadamy:) PS. Można dodać odrobinę masła lub oliwy Smacznego:) Cytuj
IGA Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Fajne. Zaraz zrobię dla moich nastolatek. Pozdrawiam. Cytuj
Gość jolka15 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 a nie wyjda one suche przeciez chipsy smaży sie na oleju? Cytuj
basga Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 Gdzieś kiedyś w necie czytałam,żeby popsikać olejem w sprayu lub posmarować pędzelkiem.Napiszcie jak wam wyszły bo sama jestem ciekawa. Cytuj
andy8 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Pewnie trzeba nastawić w mikrofali funkcję opiekania-grilla ,ciekawy przepis zrobił ktoś? Cytuj
Dany Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Brzmi fajnie, szczególnie jeśli ktoś jest smakoszem chipsów , czyli coś dla mnie :mrgreen: Tylko tak szczerze to nie pasuje mi trochę ta mikrofalówka... I jeszcze bez oleju, może osoba, która już robiła te chipsy podzieli się z nami informacją jak wyszły? Cytuj
Emillia Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Próbowałam robić kilka razy, ani razu mi nie wyszły :-( Nie wiem co robię nie tak. Cytuj
Dorianne Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2011 CHętnie spróbuję ale czy takie chipsy wyjdą chrupiące i smaczne? Ja do tej pory robiłam na oleju,robiły się strasznie długo ale dało się zjeść :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi