AnnaK Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Ostatnio w kilku przepisach spotkałam się z "żelatynę namoczyć, jak się rozpuści wlać do wywaru i zagotować". Zawsze spotykałam się z twierdzeniem, że żelatyna zagotowana traci właściwości żelujące. Jak to właściwie jest? :) Cytuj
basga Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Ja też jak używam żelatyny to rozpuszczam we wrzątku lub gotującej potrawie i wyłączam ogień i mieszam do rozpuszczenia. Cytuj
Gość Anka2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Polecam zamiast żelatyny kurze łapki, wystarczy je pogotować w wodzie z 15 minut i pyszny galat gotowy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.