Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio w kilku przepisach spotkałam się z "żelatynę namoczyć, jak się rozpuści wlać do wywaru i zagotować". Zawsze spotykałam się z twierdzeniem, że żelatyna zagotowana traci właściwości żelujące. Jak to właściwie jest? :)

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja też jak używam żelatyny to rozpuszczam we wrzątku lub gotującej potrawie i wyłączam ogień i mieszam do rozpuszczenia.

Gość Anka2011
Opublikowano

Polecam zamiast żelatyny kurze łapki, wystarczy je pogotować w wodzie z 15 minut i pyszny galat gotowy.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.