Gość gr_eg Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 Witam poszukuję recepty na przwdziwy chiński ręcznie robiony makaron. Wydaje mi się że już wszędzie szperałem a jedyne co znalazłęm to filmiki jak azjaci już gotowe ciasto rozciągają ręcznie na nitki makaronowe a nikt kokretnie nie podaje na to ciasto przepisu Więc jeżeli ktoś zna receptę to bardzo proszę o jej podanie będę bardzo wdzięczny chodzi mi o ciasto na taki makaron https://www.joemonster.org/filmy/19067/Chinski_mistrz_kuchni z góry za pomoc dziękuję Cytuj
PepinNR Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 Prawdopodobnie chodzi ci o makaron soba, jest to makaron gryczany, ale niestety nie mogę znaleźć dokładnego przepisu. Myślę że przepis jest podobny do zwykłego makaronu tylko używa się mąki gryczanej i bez jajek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi