AnnaK Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 5-6 dużych ziemniaków 15 dag serka topionego śmietankowego starty ser żółty szczypiorek, natka pietruszki, sól, pieprz Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Po ostudzeniu wydrążyć łyżką środki zostawiając ok 0,5 cm brzegi. Miąższ rozetrzeć, wymieszać z serkiem topionym, szczypiorkiem i natką. Doprawić solą i pieprzem. Farszem napełnić połówki ziemniaków, posypać żółtym serem i piec około 20-30 minut w 200 st.C. Cytuj
anette Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2011 Bardzo dobre są też ziemniaki nadziewane twarożkiem z dodatkami ( rzodkiewką czy papryką ) dodatkowo jest bardzo szybkie do zrobienia bo można kupić gotowy już twarożek z tym co nam najbardziej smakuje, tylko trzeba wybrać dobry żeby nie był maziowaty, więc cała praca to tylko ziemniaki ,,, pychota ! Cytuj
dragongirl Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Jezus Maria jaki jestem głodny jak to czytam!!!! [E] Cytuj
Emillia Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Robiłam podobne ale do nadzienia dodawałam czosnek albo smażoną wcześniej cebulkę, pyszne! Cytuj
Smakija Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 Świetny przepis tylko ja robiłam nadziewane smazona cebulka z pieczarkami i tez wyszlo swietne chociaz ten przepis jest lzejszy na letnie dni. Cytuj
marmoladka Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 mam takie głupie pytanie - czy te ziemniczki trzeba wyciągnąć w jakimś odpowiednim momencie? np jak są na wpół ugotowane? bo mi się wydaje, że po tym ostatecznym pieczeniu całe się rozsypią Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi