Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

5-6 dużych ziemniaków 15 dag serka topionego śmietankowego starty ser żółty szczypiorek, natka pietruszki, sól, pieprz Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Po ostudzeniu wydrążyć łyżką środki zostawiając ok 0,5 cm brzegi. Miąższ rozetrzeć, wymieszać z serkiem topionym, szczypiorkiem i natką. Doprawić solą i pieprzem. Farszem napełnić połówki ziemniaków, posypać żółtym serem i piec około 20-30 minut w 200 st.C.

  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Bardzo dobre są też ziemniaki nadziewane twarożkiem z dodatkami ( rzodkiewką czy papryką ) dodatkowo jest bardzo szybkie do zrobienia bo można kupić gotowy już twarożek z tym co nam najbardziej smakuje, tylko trzeba wybrać dobry żeby nie był maziowaty, więc cała praca to tylko ziemniaki ,,, pychota !

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Robiłam podobne ale do nadzienia dodawałam czosnek albo smażoną wcześniej cebulkę, pyszne!

  • 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam takie głupie pytanie - czy te ziemniczki trzeba wyciągnąć w jakimś odpowiednim momencie? np jak są na wpół ugotowane? bo mi się wydaje, że po tym ostatecznym pieczeniu całe się rozsypią

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.