Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę: babciny przepis na pracochłonne, ale porządne kandyzowanie 0,5 kg brzoskwiń 0,5 kg cukru pudru Brzoskwinie umyć, usunąć pestki Na garnku z wrzątkiem położyć sitko (durszlak), wsypać owoce, położyć pokrywkę i gotować na parze 6 min. Przełożyć owoce na duży talerz, posypać obficie cukrem przez sitko, obrócić, przesypać z drugiej strony. Poczekać aż brzoskwinie wchłoną cukier. Powtórzyć, postępować identycznie, do zużycia całej ilości cukru. Owoce włożyć do słoja i umieścić w chłodzie. Po tygodniu można jeść. Podobnie przygotowuje się wiśnie, morele, ananasy. Można spróbować z truskawkami (na parze tylko 2 min), ale jeśli są zbyt wodniste, to czasem nie wychodzi, wtedy można przrobić na dżem. Jak by nie było Smacznego.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.