AnnaK Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 1,5 litra wywaru z drobiu 1 filet z kurczaka - obsmażyć na oliwie 1 marchewka - pokrojona w paseczki 1 puszka kiełków fasoli mun 1/2 puszki bambusa - pokrojony w paseczki 2 łyżki groszku konserwowego 1/2 słoiczka papryki konserwowej - pokrojona w paseczki 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka octu ryżowego 2 małe cebulki - pokrojone w piórka 8 grzybów shitake 8 grzybów mun sos sojowy, sos chili ostry, olej sezamowy Składniki zupy poza grzybami, sosami i olejem sezamowym ugotować. Grzyby mun i shitake namoczyć w ciepłej wodzie na 15 minut, potem pokroić w paseczki i razem z wodą z moczenia dodać do zupy pod koniec gotowania. Doprawić sosami. Po zestawieniu z ognia wlać kilka kropli oleju sezamowego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.