Marcin Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Szanowni Smakowicze, Po ponad dwóch latach od zakończonej wielkim sukcesem akcji w której dzięki naszym czytelnikom chcieliśmy podjąć się spełnienia marzenia kolejnego młodego człowieka. Wspólnie z fundacją Mam Marzenie chcemy pomóc Kubie. Na wstępie chcieliśmy w kilku zdaniach przypomnieć czym zajmuje się fundacja Mam Marzenie. Jest to organizacja zajmująca się spełnianiem marzeń dzieci cierpiących na choroby zagrażające ich życiu. Oczywiście każde chore dziecko chciałoby jak najszybciej wyzdrowieć - tym jednak zajmują się znakomici specjaliści, którzy robią wszystko co w ich mocy, aby dzieci jak najszybciej wróciły do zdrowia. Fundacja Mam Marzenie pragnie spełniać takie marzenia, które choć na chwilkę pozwolą dzieciom zapomnieć o chorobie, leczeniu i szpitalnym życiu a tym samym w znaczący sposób wspomóc skuteczność leczenia. Fundacja pomaga więc dzieciom bawić się, podróżować, spotykać z idolami. A teraz o naszym marzycielu: Kuba jest jednym z podopiecznych Fundacji Mam Marzenie. Chłopczyk ma 7 lat. Od kilku miesięcy musi regularnie odwiedzać szpital, gdyż w jego organizmie pojawiła się choroba, zagrażająca życiu. Kuba jednak nie stracił pogody ducha. Na jego twarzy często pojawia się uśmiech. Lubi grać w gry planszowe, oglądać bajki i filmy młodzieżowe. Często bawi się z młodszym bratem. I marzy… A największe marzenie Kuby jest związane z kolorowym, beztroskim czasem dzieciństwa. Chłopak chciałby pojechać do Disneylandu, by tam razem z najbliższymi podziwiać ulubionych bajkowych bohaterów. Wolontariusze fundacji Mam Marzenie zebrali już część pieniążków potrzebnych na zorganizowanie wyjazdu Kuby. Ciągle jednak jest to za mało. Dlatego prosimy o pomoc wszystkich użytkowników portalu smaczny.pl . Każda złotówka zbliża nas do realizacji marzenia Kuby. Link do strony z relacją ze spotkania z Kubą: https://www.mammarzen...-do-disneylandu Każdego, kto chce przyczynić się do spełnienia marzenia Kuby prosimy o wpłatę dowolnej kwoty na konto: ---------------------------------------------------------------------------- Fundacja Mam Marzenie Ul. Św. Krzyża 7 31 -028 Kraków Nr konta: 26 1050 1445 1000 0022 7647 0461 Ważne jest aby w tytule wpisać : Kuba, Katowice, Disneyland ---------------------------------------------------------------------------- Zapraszamy także do przekazywania tej informacji znajomym poprzez podawanie im linka do tej strony. Dorota i Marcin - smaczny.pl Cytuj
Marcin Opublikowano 21 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Z przyjemnością informuję, że dzięki dobremu sercu użytkowników naszego forum marzenie Kuby zostało właśnie spełnione: Poniżej relacja z wycieczki do Disneylandu: https://www.mammarzen...-do-disneylandu 1 Cytuj
Dorota Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Cieszę się bardzo, że udało nam się wspólnie spełnić marzenie Kuby. Na zdjęciach widać że Kuba, jest szczęśliwy :grin: Serdecznie pozdrawiam małego podróżnika, jego rodzinę, i dziękuję wszystkim za pomoc :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi