Gość haroldzik Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 Witam! Czy macie pomysł na farsz do rolady z indyka? :( Cytuj
Jolcia Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 Oto mój sposób na roladę. Pierś z indyka rozbić na duży płat ,posypać dowolnymi przyprawami. Odstawić na 2 godzinki .Następnie posypać startym żółtym serem i kawałkami orzechów włoskich.Zwinąć w roladę polać odrobiną oleju i zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku ok 1 1/2 godziny. Gdy ostygnie pięknie się kroi na półmiski. Cytuj
AnnaK Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 Ja robię roladę z nadzieniem z wątróbki. Filet z indyka poprzecinać tak, aby powstał jak największy płat, lekko rozbić (mięso nie może mieć dziur), posolić i odstawić. Wątróbkę drobiową posiekać, dodać namoczoną i odciśniętą kajzerkę, jajko, natkę pietruszki (daję dość dużo),roztopioną margarynę, sól i pieprz ziołowy.Dokładnie wymieszać i stawić do zamrażalnika żeby mocno stężało. Następnie nadzienie kroić w plastry, układać na filecie, zrolować, włożyć w siatkę i upiec. Cytuj
astropitek Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Witam! Czy macie pomysł na farsz do rolady z indyka? :mrgreen: Rolada z Pieczarkami Rolada z Indyka z pieczarkami: Składniki: 100g. piersi z Indyka 300g. pieczarek 1 cebula 1/2 pęczka natki pietruszki olej do smażenia Pzyprawy: sól pieprz Spób przyrządzenia: 1. Pierś z indyka doprawić solą i pieprzem,rozbić tak,aby można było zwinąć w rulon. 2. Pieczarki umyć, pokroić w kostkę,udusić z posiekaną cebulą,doprawić. Dodać pokrojoną natkę. 3. Farsz rozłożyć na mięsie, zwinąć ciasno w roladę. 4. Mięso obwiązać dratwą. 5. Piec około 30-35 minut w temp. 200 stopni C. https://basia-kulinaria.blogspot.com/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.