Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SKŁADNIKI: 0,5 litra wódki 1 kostka masła 8 żółtek 1,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy WYKONANIE: Masło, cukier i cukier wanikiowy dokładnie utrzeć. Następnie dodawać po 1 żółtku .Cały czas ucierać - następnie powoli wlewać wódkę.

Opublikowano

Z mleczkiem skondensowanym jeszcze nie robiłam. Może podasz swój przepis ? Jeśli chodzi o ilość masła to w trakcie delektowania się ajerkoniakiem nie wyczuwa się go. Ajerkoniak jest gęsty i w smaku prawie taki jak prawdziwy. Musisz go spróbować a sam ocenisz.

Opublikowano

ja robię inaczej mleko w puszce (2 szt) wkładam jeszcze nie otwarte do garnka z wrzącą wodą i tak gotuję z 45 min do 1 godziny po wystudzeniu puszek otwieram i dodaje do 1/4 l spirytusu (może być czysta wódka) to jest podstawowy półprodukt z którego w zalezności od smaku "doprawiam" i tak np. chcąc otrzymać likier czekoladowy rozpuszczam słoiczek nutelli i do jeszcze ciepłej masy dolewam mój półprodukt likier waniliowy: rozpuszczam 2 torebli cukru wanilinowego (tak jak na polewę do ciast) i dodaję półprodukt za każdym razem wychodzi i nie ma kłopotu że się coś zważy 8)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.